Burno u političkom ringu u RS: Halal ministri, papak, vila na Dedinju i akcize

Preporučujemo

Ne biraju se riječi između dva srpska politička tabora, koalicije okupljene oko SNSD-a i SDS-a. I danas nastavljaju beskrupulozne međusobne optužbe, piše N1.

Iako je zvanična izborna kampanja daleko, stranačke centrale, medije zatrpavaju saopštenjima, uglavnom optužujući politič,ke oponente za izdaju nacionalnih interesa, te kriminal. Ekonomske reforme, nisu u fokusu. Prvom jutarnjom kafom građane dočekuju i nova stranačka saopštenja. I stari fokus, dnevno-politički.

- -

Da se ne izgubi kontinuitet međusobnih optužbi jutrom se potrudio potpredsjednik SNSD-a koji nastavlja sagu o metaforičnim “poturicama”.

“Zanimljivo je da ih ranije nisu pogađale metafore ‘halal ministri’ i ‘efendije’ jer su tada tek ustoličeni na sarajevskim sećijama”, kazao je Nikola Špirić, potpredsjednik SNSD-a.

Špirić je zadnji koji ima pravo glasa, odgovaraju iz SDS-a navodeći da je za njegovog mandata u Savjetu ministara sa Republike Srpske na Bosnu i Hercegovinu preneseno mnogo nadležnosti kroz 46 zakona.

“Špirić nekada Dodika, Biljanu Plavšić i Živka Radišća nazivao ‘zlatnim ljiljanima'”, kazao je Borislav Bojić, član GO SDS-a.

- -

I tako Srbi 629 godina nakon boja na Kosovu i dalje raspravljaju ko je Miloš Obilić, a ko Vuk Branković. Opasna retorika, smatra poslanik Adam Šukalo, može dovesti do ugrožavanja bezbijednosti. Sam je kaže nedavno bio izložen neprijatnostima.

“U sred bijela dana u Banjaluci doživio sam da je neko auto mi izudarao nogom i ostavio otisak cipele, ne može isključiti da se to može povezati sa tom vrstom priče. I trebaju se u eter postaviti pitanja koja su od životne važnosti za građane RS”, kaže Adam Šukalo, poslanik u NSRS.

I premijerka ekonomiju želi staviti na prvo mjesto, ali nipošto ne propušta da za politiku Saveza za promjene kaže da stoji na staklenim nogama i ne pije vode.

“U Savezu za promjene su totalno dezorijentisani. Plakanje, smijanje, ruganje, izmišljanje, vođenje nekih imaginarnih ratova sa svima, sa našim predsjednikom, predsjednikom Srbije”, kaže Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS.

Malo ko se zapravo sjeća kako je sve krenulo. Jedni kažu od afere “Papak”, drugi od afera u bankarskom sistemu, te famozne priče oko vile na Dedinju. Tu su i bliske teme akcize, te Srbska čast, oko njih su se lomila koplja.

Beskrupolozno su se optuživala dva srpska politička tabora, poseban intenzitet ove sedmice, kada je predsjendik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je od njega traženo da uhapsi Milorada Dodika, što je Dodik potvrdio, no SDS I MP Srbije demantovali.

I tako smo 8 mjeseci do izbora već došli u situaciju da se politički oponenti ne takmiče u ekonomskim reformama, već u udarcima ispod pojasa po principu – što niže to bolje.

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...