Ćamil Duraković: Neprihvatljivo je da se donosi Zakon o zaštiti žrtava torture bez konsultacija sa logorašima

Preporučujemo

Ćamil Duraković je pozvao Narodnu skupštinu Republike Srpske da otvori proces konsultacija o sadržaju Prijedloga zakona o zaštiti žrtava torture u entitetu RS, te da se u ovu diskusiju konačno uključe predstavnici udruženja logoraša Bošnjaka, Hrvata i Roma u RS-u.

“Izuzetno je važno da u entitetu RS građani postanu svjesni da se ne mogu budžetska sredstva za civilne žrtve rata dijeliti nesrazmjerno i grubo ignorišući bošnjačka i hrvatska udruženja. Moraju shvatiti da je neprihvatljivo da postoje ‘crne liste’ udruženja samo zato što ona ne dijele viđenja vladajuće garniture o činjenicama o genocidu, ratnim zločinima i logorima”, kazao je Duraković.

- -

“Kao potpredsjednik entiteta RS, na svaki propis ću imati komentar, okupit ću ljude iz struke, održavat ćemo javne rasprave i diskusije kad to NSRS bude odbijala da učini. Od svega ćemo vam praviti problem gospodo, jer ignorišete bošnjačke i hrvatske žrtve. Bolje bi vam bilo da se dobro potrudite da ja ne dođem u Banju Luku, jer ako dođem glava će vas zaboliti i prestaćete sa segregacijom, apartheidom i negiranjem naših žrtava”, zaključio je Duraković.

Najnovije

Elvedina Muzaferija u finalu spusta Svjetskog kupa u alpskom skijanju: Djevojka iz Visokog piše historiju bh. skijanja

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija sutra neće nastupiti na utrci spusta Svjetskog kupa u norveškom Kvitfjellu. Prije ovog vikenda,...