Ćamil Duraković u posjeti Holandiji: Prošlo je vrijeme straha!

Preporučujemo

Ćamil Duraković, lider Pokreta “Odgovor” i zajednički kandidat povratničkih zajednica za predsjednika RS-a, posjetio je Holandiju gdje se susreo sa predstavnicima lokalne vlasti, gradonačelnicom Den Haaga Pauline Krikke  i bh. dijasporom.

“U Hag sam došao na poziv Haške akademije za lokalnu upravu, te smo imali priliku razgovarati o ulozi lokalne uprave u očuvanju mira u  okruženjima kao što je naše”, kazao je Duraković.

“Iskoristio sam ovu priliku te sam se susreo sa našim ljudima u iseljeništvu. U Arnhemu sam imao priliku prisustvovati druženju i razgovoru na poziv IKC-a”, neopisivo mi je zadovoljstvo vidjeti veliki broj Bošnjaka koji se još uvijek interesuju o mogućnostima njihovog doprinosa Bosni i Hercegovini, dodaje Duraković.

“Postoji volja dijaspore za uključivanje kroz podršku onih u stanju potrebe, građanskoj mobilizaciji na izborima, ali je posebno važno da dijaspora traži prilike za ulaganje i stvaranje novih radnih mjesta u domovini. Jučer u Holandiji, danas u Njemačkoj a sutra već u Austriji. Prošlo je vrijeme straha, idemo naprijed”, zaključuje Duraković.

Najnovije

Biden ipak Ukrajini šalje projektile dugog dometa

Američki predsjednik Joe Biden obavijestio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da će Washington opskrbiti Kijev projektilima ATACMS dugog dometa,...