Čamparina savjetnica postala savjetnica za medije Konakoviću

Preporučujemo

Nova savjetnica šefa bh. diplomatije Elmedina Konakovića je Mirela Bubalo koja je nekada bila uposlenica Općine Novi Grad, a nakon puča u SDA je počela radila za ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljošu Čamparu.

Bubalo je jučer postala savjetnica za medije Elmedina Konakovića, a portal Istraga.ba je svojevremeno pisao kako je Bubalo sa prijateljicom slala anonimne krivične prijave protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i drugih osoba s ciljem njihove diskreditacije, a zatim je i pisala za portal Pressmedia čiji vlasnik je, što je javna tajna, Aljoša Čampara.Pored Bubalo, Konakovićev savjetnički tim čini i bivši ministar finansija KS Amel Kovačević koji je nekada bio i direktor jedne albanske banke.

Na čelu kabineta novog ministra vanjskih poslova BiH je Mirsad Pindžo. Njegov politički put je počeo u SDA, a zatim je mijenjao dresove Stranke za BiH i Demokratske fronte da bi na kraju obukao majicu NiP-a.

Novi ministri su počeli formirati svoje kabinete, a u narednom periodu ćemo objaviti ko su sve njihovi savjetnici i šefovi kabineta.

Najnovije

Samoubistvo u Bijeljini: Pucao u sebe iz vatrenog oružja

Muškarac pedesetih godina izvršio je danas samoubistvo iz vatrenog oružja u svojoj porodičnoj kući u Bijeljini. Policijska uprava Bijeljina potvrdila...