Čanak: Republika Srbija da se ogradi od izjava Dodika i Nikolića

Preporučujemo

Odlikovanje koje je Milorad Dodik danas uručio Tomislavu Nikoliću, nije ni vijest ni iznenađenje, izjavio je predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

On je dodao da je isto tako, očekivana bila i Nikolićeva današnja čestitika Dodiku i želja da Republika Srpska bude samostalna, nezavisna, a zatim i da se ujedini sa Republikom Srbijom.

- -

„Čovjek koji se izostankom lustracije i spletom nesrećnih okolnosti našao na čelu Republike Srbije, a danas je vladin činovnik, nikada se nije odrekao titule četničkog vojvode a svojim izjavama i postupcima je nastavio sa idejom Velike Srbije koja je ovu zemlju uvukla u tragedije, bijedu i ratove“, rekao je Čanak, javlja agencija Patria.

Čanak je dodao da o tome svjedoči ne samo njegova podrška u svojstvu predsjednika Republike Srbije referendumu održanom u entitetu susjedne BiH protivno odluci Ustavnog suda te zemlje prije godinu i po dana, nego i njegova naknadna izjava iz maja – da se nada da će jednoga dana Republika Srpska i Republika Srbija biti jedno.

„Upravo to je ono što Milorad Dodik zagovara i crta na mapama“, rekao je Čanak, dodajući da je upravo zato važno da se jednom za svagda vlast u Srbiji oglasi i ogradi i od Dodikovih i od Nikolićevih izjava kojima se narušava teritorijalni integritet BiH.

„I da se ograde od te politike“, dodao je Čanak, prenosi NAP.

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...