Čanak: Samo pitanje vremena kada će u Srbiji biti montirane ruske rakete

Preporučujemo

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da je Vladimir Putin “policijski siledžija sa nuklearnom bombom”.

-Šta još treba da se desi pa da shvatimo da je Putin policijski siledžija sa nuklearnom bombom? Čemberlenovski pristup da Ukrajina nije u NATO pa da je ne treba vojno braniti, dovešće do trećeg svjetskog rata, koji je u u stvari već u toku, rekao je Čanak u Novom Sadu na tribini u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine.

Ocijenio je i da Evropska unija i SAD snose odgovornost za sadašnju situaciju u Ukrajini jer su bili “uljuljkani u uvjerenju da se u Evropi ne može desiti rat”.

Dodao je da Evrope ne može da bude bez solidarnosti ali i da “solidarnost nije davati krov nad glavom i hranu ukrajinskim izbjeglicama”.

-Treba platititi naftu i euro više po litri, ali ne kupovati naftu od Putina, kazao je Čanak.

Dodao je da u Srbiji mora da bude ukinuta “ruska obavještajna mreža, od Mlađana Đorđevića do Nenada Popovića”.

-Poslije svakih izbora se postavlja pitanje ko će u novoj vladi Srbije biti ruski čovjek, sem Ivice Dačića, koji je ‘konstanta’ i ‘vokalno-instrumentalno krilo’ u ruskim službama, naveo je lider LSV-a.

Ocijenio je da se Evropa “debelo ogriješila” o Zapadni Balkan tako što je “u svom birokratskom razmišljanju odlučila da ne primi ovaj dio svijeta u EU i time ga ostavi na otvorenom tržištu za ruske obavještajne službe”.

-Sada je samo pitanje vremena kada će ovdje biti montirane rakete srednjeg i dugog dometa, čije će crveno dugme biti u Moskvi. Onda ćemo opet biti legitimna vojna meta NATO-a, naveo je Čanak.

Najnovije

Radovi na mostu: Saobraćaj iz smjera Blažuja preusmjeren

Kako su javili iz BIHAMK-a, zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava...