Čarobni sprej za peglanje veša: Skoro da vam pegla nije ni potrebna, a odjeća ‘pod konac’

Preporučujemo

Kada bismo morali da izdvojimo kućni posao koji mrzimo, bez razmišljanja bi većina žena rekla – definitivno peglanje! Osim što oduzima mnogo slobodnog vremena, ova prilično naporna aktivnost zahtijeva puno pažnje, preciznosti i truda.

Šta ako vam kažemo da smo otkrili sprej koji se priprema od tri sastojka (koja sigurno imate kod kuće) i koji će umjesto vas ispeglati gomilu odjeće?

Čarobni sprej za peglanje zaista postoji i stvarno djeluje. U nastavku vam otkrivamo recept za pripremu i način upotrebe:

Sastojci: 400 ml destilovane vode, 1 kašičica omekšivača, 1 kašičica alkoholnog sirćeta i prazan raspršivač.

Postupak pripreme: U prazan raspršivač ulijte 400 ml destilovane vode u koju ćete dodati 1 kašičicu omekšivača i 1 kašičicu alkoholnog sirćeta.Sve dobro promiješajte i sprej za peglanje je spreman za upotrebu. Kod ulivanja sastojaka u raspršivač dobro će vam poslužiti ljevak kako bi svi sastojci završili u raspršivaču, a ne pored njega, prenosi Aura.

Način upotrebe: Nakon što ste pripremili sprej, vrijeme je za “peglanje”. Postupak je slijedeći: suhu majicu ili bilo koji drugi odjevni komad pošprcaj ovim sprejom, poravnaj rukama, stavi na vješalicu i čekaj da se malo osuši. Nakon sušenja, tvoja “ispeglana” odjeća spremna je za nošenje.

Najnovije

Biden ipak Ukrajini šalje projektile dugog dometa

Američki predsjednik Joe Biden obavijestio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da će Washington opskrbiti Kijev projektilima ATACMS dugog dometa,...