Čavalić objavio: Nikšić traži da se u Parlamentu FBiH ne razmatra zakon o Južnoj interkonekciji

Preporučujemo

Nermin Nikšić, federalni premijer, uputio je dopis Zastupničkom domu Federalnog parlamenta u kojem traži da se predloženi zakon o gasovodu Južna interkonekcija ne stavlja na dnevni red.

Radi se o Prijedlogu zakona koji je u procedure uputio Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Haris Silajdžić (SBiH).

- -

U dopisu Mirjani Marinković-Lepić, predsjedavajućoj u ostavci, Nikšić navodi:

– S obzirom da Vlada Federacije BiH u toku mjeseca marta ove godine planira razmatrati i uputiti u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o gasovodu “Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske”, predlažem da na 10. redovnoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, zakazanoj za 4. mart 2024. godine, ne razmatrate Prijedlog zakona o plinovodu “Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska”, koji su, radi razmatranja po hitnom postupku, predložili zastupnici Kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...