Čavara: Narušena ravnoteža konstitutivnih naroda

Preporučujemo

Prema podacima koje je objavila Stranka demokratske akcije, u trci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH vodi Željko Komšić sa preko 113.000 glasova, ispred Dagana Čovića koji ima nešto manje od 38.000.

Kako je rekao prdsjednik Federacije BiH i član HDZ-a BiH Marinko Čavara, Komšić je bošnjački kandidat, i to kandidat onih koji ne vole BiH.

“Ima onih koji ne vole BiH, koji žele da naruše ravnotežu konstitutivnih naroda koja je uspostavljena u Washingtonu, Dejtonu. Nadam se da se trend neće nastaviti u drugim mjestima gdje glasovi nisu prebrojani. Tako ćemo graditi budućnost da svaki narod bira svog predstavnika”, poručio je Čavara.

“Jasno je da je Komšić kandidat bošnjačkog naroda. To nije dobro, ukoliko se takvo nešto dogodi. Ipak, vjerujem da se takvo nešto neće desiti. Unutar hrvatskog naroda predsjednik Čović nema konkurenciju i apsolutni je pobjednik”, rekao je Čavara.

Najnovije

Macron odlikovao Zelenskog Ordenom Legije časti

"Pozdrav Ukrajini i njezinom narodu. Pozdrav tebi, drage Volodimire, za tvoju hrabrost i predanost", napisao je Macron na Twitteru. Zelenski:...