Čavara stao uz Dodika: On ne ruši državu, “isprovociran” je Inzkovom odlukom

preporučujemo

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara (HDZ) rekao je jučer, komentirajući aktuelnu političku krizu u BiH, da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik svojim potezima ne ruši državu BiH, nego je samo “isprovociran”.

Čavara izvor trenutnih problema u BiH ne vidi u Dodiku i secesionističkoj politici koja dolazi iz SNSD-a, nego u nekoj “provokaciji” koja je RS-u nanesena nametanjem Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida.

Dio razloga za ovakvu situaciju u državi Čavara vidi i u tome što Hrvati u BiH nemaju svoj entitet.

– Milorad Dodik ne ruši državu, možda su samo isprovocirani oni koji imaju entitet Republiku Srpsku, što mislim da nije pravedno da jedan narod dobije entitet i u nazivu i sadržaju i po sastavu stanovništva, a da druga dva naroda budu u FBiH u jednom entitetu. Mislim da je to trebalo završiti sa tri entiteta, puno bi se bolje i lakše slagali – izjavio je Čampara u gostovanju na FTV-u.

Pročitajte:  Predsjednik BNV-a Hrvatske: Glasanje protiv Inzkovog zakona potvrda je Čovićeve politike držanja ljestvi Dodiku

Najnovije

Skupština KS: Klub SDA traži ostavku dr. Benjamina Bejtovića

Na današnjem nastavku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnici raspravljaju o Informaciji Ministarstva zdravstva KS o smrti djevojčice Džene Gadžun...