- Advertisement -

Centralna banka BiH poručila Mandiću: Zaštitu ćemo potražiti na sudu

Preporučujemo

Iz Centralne banke BiH saopćeno je da Općina Centar nije ispunila preuzete obaveze po osnovu zahtjeva u vezi s izgradnjom objekta CBBH, te da će zaštitu stoga potražiti sudskim putem.

Kako je saopćeno, do danas, 27. decembra 2021. godine, Općina Centar nije ispunila preuzete obaveze po osnovu zahtjeva CBBiH u vezi sa prihvatanjem alternativne lokacije za izgradnju poslovnog objekta Glavne jedinice Sarajevo.

– Data obećanja za ispunjenje zahtjeva nisu ispunjena. Iako je općinska administracija na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem, na održanom sastanku 19. oktobra čvrsto i odlučno uvjeravala predstavnike CBBiH da će sve postavljene zahtjeve ispuniti u predviđenom roku i da će uložiti maksimalan napor na stvaranju pretpostavki da se zamjena lokacija po dostavljenim prijedlozima Općine Centar realizuje, to se nažalost nije desilo”, rečeno je iz CBBH.

O održanom sastanku i obavezama čije se ispunjenje očekuje od strane Općine Centar, javnost je obaviještena istog dana.

– S obzirom da ovakav odnos prema CBBH predstavlja još jednu u nizu potvrdu neozbiljnosti i ignorantskog odnosa prema državnom investitoru, želimo jasno poručiti da će CBBH dalju zaštitu svojih interesa i zakonito stečenog prava vlasništva zahtijevati isključivo sudskim putem uz insistiranje na utvrđivanju pojedinačne odgovornosti svih aktera koji su na bilo koji način učestvovali u kršenju zakonskih rokova i svjesno izbjegavali primjenu važeće legislative u postupku rješavanja zahtjeva CBBH – navedeno je.

Zaključuje se da će CBBiH će istrajati u namjeri da svoje legitimno i legalno stečeno pravo vlasništva koristi u svrhe u koje je namijenjeno i u skladu sa zaključenim ugovorom.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Hoće li Švedska i Finska postati članice NATO-a?

Prepreka njihovom članstvu je Turska, članica NATO-a, koja ih optužuje za zaštitu kurdskih terorista.   S druge strane, Rusija se snažno...