Četiri osobe uhapšene na bh. graničnim prijelazima

Preporučujemo

Policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina 12.8.2018. prilikom izlaska iz BiH uhapsili su 36-godišnjeg državljanina BiH jer ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet oponih droga“.

N.B. predat je službenicima Sudske policije Velika Kladuša.

- -

Službenici JGP Kamensko na MGP Prisika prilikom izlaska iz BiH uhapsili su 43-godišnjeg D.D. Graničnom kontrolom utvrđeno je da ovog državljanina Hrvatske i BiH potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Predat je službenicima Sudske policije Kantona 10  Livno.

Isti dan, policijski službenici na MGP Brod prilikom ulaska u BiH uhapsili su 36-godišnjeg državljanina Francuske jer ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela „krađa“. D.S. predat je službenicima Sudske policije Doboj.

Prilikom ulaska u BiH na MGP Brčko uhapšen je državljanin Francuske i BiH M.M. (1996.).

Graničnom kontrolom utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

- -

 

Najnovije

Francuska odbila zahtjeve ruskih novinara za akreditacijom, iz Kremlja poručili da je to neprihvatljivo

  Kremlj je u ponedjeljak objavio da je odluka Francuske o tome da odbije akreditovati neke ruske novinare za ovogodišnje...