Četiri policajca napadnuta u Gračanici, uhapšene dvije osobe

Preporučujemo

Policijski službenici Policijske uprave Gračanica jučer su uhapsili dvije osobe zbog napada na policajca kojeg su teže povrijedili, saopćio je MUP TK.

Policija je uhapsila 62-godišnjeg A.K., rođen 1962. godine i 23-godišnjeg H.K., rođen 2001.godine, koji će, nakon izvršene kriminalističke obrade uz Izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje. Oni se sumnjiče da su jučer u Gračanici, počinili krivično djelo iz člana 358 KZ F BiH – Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

- -

Naime, pomenute osobe su pružile otpor policijskim službenicima prilikom obavljanja njihovih redovnih poslova i zadataka. Tom prilikom je A.K. nanio tešku tjelesnu povredu policijskom službeniku PS Gračanica, zbog koje je zadržan na daljem liječenju u JZU UKC Tuzla. Takođe, u navedenom događaju tri policijska službenika su zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari Doma zdravlja Gračanica nisu izjasnili i isti su upućeni na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS i OKP PU Gračanica.

Najnovije

Pao snijeg u Sloveniji

Sloveniju je danas prešao hladni front koji je donio niže temperature, ali i, kako su ranije prognozirali meteorolozi, junski...