- Advertisement -

Četnici na Ravnoj Gori veličali ratnog zločinca Mihailovića i rusku agresiju na Ukrajinu

Preporučujemo

Pripadnici zloglasnog četničkog Ravnogorskog pokreta priredili su danas na Ravnoj Gori još jedno nacionalističko orgijanje u čast ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića.

Kako pišu srbijanski mediji, nekoliko hiljada ljudi okupilo se na parastosu, u znak sjećanja na 8. maj kada je, kako to tvrde četnici, “Mihailović prvi pokrenuo ustanak protiv fašizma u porobljenoj Evropi”.

To je obični historijski falsifikat, četnici su tokom Drugog svjetskog rata sarađivali sa okupatorima, njemačkim nacistima i italijanskim fašistima, počinivši u Bosni i Hercegovini, posebno u Podrinju, brojne brutalne zločine nad Bošnjacima.

Ove godine četnici su bili okrenuti i prema istoku Evrope, gdje je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu.

Tako su se, prema informacijama novinara BIRN-a, na svakom koraku mogli vidjeti simboli podrške invaziji Rusije u vidu slova Z, na majicama, automobilima, zastavama…

Također, novinari BIRN-a su objavili kako je parastosu prisustvovao i Luka Babić, iguman manastira Karno pored Srebrenice.

Pročitajte:  Sveštenik srpske pravoslavne crkve Srebrenicom nosi majicu s natpisom: „U nas bi krst davno posrnuo da nije bilo mača koji ga je branio...“
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Policija rastjerala Paradu ponosa u Istanbulu, “gej marš” godinama je zabranjen u Turskoj

Turska policija razbila je masu koja se okupila danas u Istanbulu kako bi održali paradu ponosa u ovom gradu....