Četvero uposlenika Općine Stari Grad pušteni na slobodu, svjedočit će u predmetu protiv Hadžibajrića

Preporučujemo

Četvero uposlenika Općine Stari Grad koji su u toku jučerašnje akcije Federalne uprave policije privedeni, nakon saslušanja u Tužilaštvu KS pošteni su na slobodu i u daljem postupku imat će status svjedoka, potvrđeno je za Klix.ba

Naime, u akciji FUP-a, jučer su privedeni i u prostorija Tužilaštva KS saslušane pomoćnice u Općini Stari Grad, Adela Plakalo i Aldiana Kavazović, pomoćnik Adis Hadžović i prvobranilac Enes Smajlović.

Oni su, u okviru nastavka akcije “Start” u kojoj je početkom mjeseca uhapšen Ibrahim Hadžibajrić, jučer privedeni. Nakon saslušanja u Tužilaštvu KS, oni su pušteni iz prostora a u daljem postupku u dokumentovanju ovog predmeta i obradi, oni će imati status svjedoka.

To je za Klix.ba potvrđeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetit ćemo, osim Ibrahima Hadžibajrića u akciji “Start”, uhapšeni su i Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović.

Njima se na teret stavljaju optužbe za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca. Određen im je jednomjesečni pritvor.

Najnovije

Čović: BiH će biti evropska država, ući u NATO, ona je nedjeljiva, to razumite

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović gostovao je na BHRT-u u emisiji Odbrojavanje u kojoj je komentarisao brojna aktuelna politička pitanja...