CIK BiH: Od ponedjeljka edukacija predsjednika i članova biračkih odbora

Preporučujemo

Centralna izborna komisija BiH će u skladu s odredbama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine od ponedjeljka, 27. augusta početi višednevnu obaveznu edukaciju predsjednika i članova općinskih/gradskih izbornih povjerenstava u BiH, a uz podršku Misije OSCE-a u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Na edukaciji će biti zastupljene teme koje se odnose na rad biračkih odbora u Bosni i Hercegovini.

- -

Edukacija će se u ponedjeljak održati u Bihaću i to za općine/gradove Bihać, Bosanski Petrovac, Cazin, Ključ, Bosanska Krupa, Drvar, Kostajnica, Novi Grad, Velika Kladuša, Bužim, Sanski Most, Jajce, Krupa na Uni, Kozarska Dubica i Jezero.

U utorak 28. augusta u Banja Luci će se održati eukacija za predstavnike biračkih odbora sa područja općina/gradova Čelinac, Gradiška, Brod, Istočni Drvar, Prnjavor, Laktaši, Oštra Luka, Petrovac, Srbac, Derventa, Prijedor, Banja Luka, Stanari, Dobretići, Travnik, Kneževo, Kotor Varoš, Ribnik, Šipovo, Petrovo i Mrkonjić Grad.

Tuzla će biti mjesto gdje će se u srijedu, 29. augusta održati edukacije za područja općina/gradova Srebrenik, Teočak, Kalesija, Lukavac, Čelić, Banovići, Živinice, Doboj Istok, Zavidovići, Tuzla, Han Pijesak,Osmaci, Vlasenica, Sapna, Srebrenica, Olovo, Zenica, Šekovići, Bratunac, Kakanj, Milići i Zvornik.

U četvrtak, 30. augusta edukacija u Brčkom će biti održana za općine/gradove Domaljevac-Šamac, Orašje, Gradačac, Lopare,Vukosavlje, Odžak, Pelagićevo, Šamac, Donji Žabar, Ugljevik, Usora, Bijeljina, Modriča, Brčko distrikt BiH, Doboj, Tešanj, Teslić, Kladanj, Žepče, Maglaj, Doboj Jug i Gračanica.

- -

Sarajevo će u petak, 31. augusta biti domaćin edukacije za područja općina Vogošća, Istočna Ilidža, Vareš, Ilidža, Stari Grad Sarajevo, Novo Sarajevo, Hadžići, Kiseljak, Pale,Istočni Stari Grad, Breza, Trnovo FBiH, Pale FBiH,Ilijaš, Centar Sarajevo, Sokolac, Novi Grad Sarajevo,Visoko, i Istočno Novo Sarajevo.

U ponedjeljak, 3. septembra u Trebinju će se održati edukacija za područje općina/gradova Rudo, Kalinovik, Novo Goražde, Foča, Bileća, Rogatica,Trebinje, Ravno, Goražde, Foča (FBiH), Gacko, Trnovo (RS), Čajniče i Višegrad.

Mostar će u utorak, 4. septembra biti domaćin edukacija za područje općina/gradova Berkovići, Stolac, Čapljina, Konjic, Jablanica, Ljubinje,Istočni Mostar, Široki Brijeg, Grude, Čitluk, Neum,Kreševo, Ljubuški, Mostar i Nevesinje.

U Livnu će se u drijedu, 5. septembra održati edukacije za članove sa područja općina/gradova Glamoč, Posušje, Kupres, Busovača, Bugojno, Vitez, Donji Vakuf, Fojnica, Tomislavgrad, Prozor-Rama, Bosansko Grahovo, Livno, Kupres (RS), Gornji Vakuf-Uskoplje i Novi Travnik.

Sve edukacije se održavaju u vremenu od devet do 15 sati.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...