CIK BiH: Zoran Tegeltija ispunjava uslove za mandatara Vijeća ministara

Preporučujemo

Centralna izborna komisija BiH je u postupku provjere utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija trenutno obavlja dužnost narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

“Postupajući po zahtjevu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u skladu sa i na osnovu ovlaštenja iz člana 10b. i 10c. Zakona o Vijeću ministara BiH utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH”, saopštila je Centralna izborna komisija BiH.

Centralna izborna komisija BiH je u postupku provjere utvrdila da predloženi kandidat trenutno obavlja dužnost narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Takođe se navodi da će Centralna izborna komisija BiH u slučaju da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje ovog kandidata postupiti u skladu sa odredbama člana 1.10. Izbornog zakona BiH.

Najnovije

Prihodi od indirektnih poreza veći za 652 miliona KM

Prihodi od indirektnih poreza u jedanaest mjeseci 2023. godine iznosili su 9 milijardi i 727 miliona KM i veći...