Cimirot zbog povrede propušta meč protiv Ukrajine

preporučujemo

Ovog jutra stižu loše vijesti iz ukrajinskog Lavova, gdje večeras reprezentaciju BiH očekuje novi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naime, reprezentativci Bosne i Hercegovine će danas uoči utakmice sa Ukrajinom u Lavovu odraditi još jedan trening, a na njemu neće biti Gojka Cimirota.

Cimorit je zadobio nešto težu povredu, a nakon urađene magnetne rezonance, jutros je kod Cimirota definitivno potvrđeno djelomično napuknuće mišića stražnje lože potkoljenice.

Zbog ove povrede naš reprezentativac će odsustvovati sa terena oko tri sedmice, a samim tim propustit će i večerašnji meč protiv Ukrajine. Svakako da će njegov izostanak utjecati na igru reprezentacije, pošto je već duže vrijeme neizostavan član udarne postave Zmajeva.

Jutros su pristigli i rezultati jučerašnjih PCR testiranja, te su svi igrači i članovi stručnog štaba negativni na virus COVID-19.

Utakmica Ukrajina – BiH igra se od 20.45h.

Najnovije

Zastupnik u Bundestagu: Ni pedlja Dodiku, ni privilegije Čoviću

Svaka perspektiva BiH počinje sa teritorijalnim integritetom i fokusom na ono što učinkovito pomaže državi, smatra zastupnik u Bundestagu...