Ćiro Blažević se prisjetio kako je postao “prvi Bosanac koji je pobijedio Slovence u skijanju”

Preporučujemo

Miroslava Ćiru Blaževića svi znamo kao fudbalskog genija i jednog od najboljih trenera na ovim prostorima.

Osvajanjem bronzane medalje sa Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj dobio je titulu “trener svih trenera”. No, da li znate da se Ćiro proslavio u jednom zimskom sportu?

Na svom Facebooku je objavio fotografije prisjetivši se anegdote iz mladosti kada je nizao skijaške uspjehe i postao “prvi Bosanac koji je pobijedio Slovence u skijanju”.

– Poslao mi je danas jedan prijatelj sliku s Vlašića. Tu sam napravio prve skijaške korake i odatle sam sa svega 17 godina otišao osvojiti državno prvenstvo u Sarajevo…

Do tada je bilo nezamislivo da to osvoji bilo ko drugi osim Slovenaca, a onda se, samo u flanel košulji na sebi, pojavio vaš Ćiro. Lagao bih kada bi vam rekao da me emocije nisu preplavile dok sam gledao ovu snježnu ljepotu – napisao je Ćiro.

Podsjetio je tako na davnu 1952. godinu kada je na Palama, kao predstavnik juniorske selekcije Travnika, osvojio prvo mjesto u skijaškom trčanju na 10 kilometara.

Najnovije

Islamska zajednica odgovorila Čoviću u vezi ugovora s državom

Ugovor sa državom nije ekskluzivitet Islamske zajednice nego crkava, jer se osporava Islamskoj zajednici. Već duže vrijeme u javnosti u...