Ćiro u Livnu: Dva Bosanca osvojila drugo i treće mjesto

Preporučujemo

Miroslav Ćiro Blažević obratio se na dočeku Zlatka Dalića u Livnu pred 60.000 ljudi, a poručio je da ga je njegov učenik prevazišao.

U obraćanju je Blažević kazao da je imao titulu “trener svih trenera”, ali da je FIFA tu titulu dala Zlatku Daliću.

- -

“Dalić, moj prijatelj, moj učenik na neki način, za**ebo me do zla Boga, ja sam bio treći, on drugi, majku mu”, rekao je Blažević zbog čega je dobio ovacije prisutnih, prenosi N1.

“Možete uistinu biti ponosni na njega. I ja sam. Veliki sam patriota, računam koliko mi je dana ostalo, da će mi nestati domovine, onda se pojavi jedan Livnjak Dalić i napravi jedinstvo, patriotski naboj. Vi ste to prepoznali. Milion ljudi je bilo u Zagrebu, Splitu, Zadru, ali ovdje vas je najviše. Zahvaljujem se od sveg srca”, kazao je Ćiro uz poruku:

“Nije čudno da su dva Bosanca osvojila drugo i treće mjesto. Svjestan sam da patriotski naboj je najveći pod bh. podnebljem. Trebao je da dođe Dalić, vidim da me prevazišao. Zato, hvala vam što ste mu u Livnu dali onaj temelj koji ga je vodio”, rekao je Blažević.

Najnovije

SIPA vrši pretres: Pronađeno oko 22 kg droge

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva pretresli stan i druge prostorije i...