Civilna zaštita ZDK: Izlila se Bosna u nekoliko mjesta u BiH

Preporučujemo

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona saopćio je danas da je vodostaj rijeka i svih vodenih tokova u ovom Kantonu visok i na granicama izlijevanja.

Kako navode u vanrednom izvještaju iz Civilne zaštite, vodostaji u nekim područjima imaju tendenciju rasta

- -

”Vodostaj rijeka i svih vodenih tokova na području Kantona je visok na granicama izlijevanja, sa tendencijom povećanja, u 8:30 sati na mjernom mjestu u Zenici visina rijeke Bosne iznosi 360 cm. U 10:30 sati na mjernom mjestu u Zenici visina rijeke Bosne iznosi 375 cm sa tendecijom porasta. U 12 sati na mjernom mjestu u Zenici visina rijeke Bosne iznosi 378 cm sa tendecijom stagniranja.

U 12 sati rijeka Bosna se počela izlijevati i plaviti određene putne komunikacije i poljoprivredna zemljišta u blizini korita rijeke Bosne. Trenutno nemamo dojava o plavljenju stambenih objekata. U Zenici je zatvoren saobraćaj za podvožnjak u naselju Blatuša zbog vode.

PS Žepče obavještava da je lokalni put u naselju Želeća prekinut zbog izlijevanja rijeke Bosne, u Žepču je poplavljen dio pješačke staze, u Begovom Hanu u mjestu Kolone poplavljen dio lokalne ceste. U Kaknju je zabilježeno izlijevanje rijeke Bosne kod vatrogasnog doma i dijela ulice u naselju Doboj.

Sa područja drugih općina nemamo obavještenja o ogrožavanju putnih komunikacije do 12 sati. Kantonalna uprava je izvršila upozorenje i obavještenje svim općinskim službama civilne zaštite da se stave u pripravnost zbog visokog vodostaja rijeke Bosne”, navodi se u saopćenju.

Najnovije

Maloljetnik koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru je državljanin Saudijske Arabije, bio s porodicom na odmoru

Maloljetnik, koji se jučer utopio na Jablaničkom jezeru, državljanin je Saudijske Arabije, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog...