- Advertisement -

Članovi Demokratske fronte iz SBK prešli u SDP BiH

Preporučujemo

Više od deset članova Demokratske fronte (DF) iz Srednjobosanskog kantona danas su pristupili Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine.

Mervana Mujić bila je predsjednica Kantonalnog odbora Demokratske fronte SBK-a, a obnaša i funkciju vijećnice u Općinskom vijeću (OV) Travnik.

– Svim članovima koji su pristupili danas SDP-u želim čestitati. Drago mi je da su DF-ovci kada su osjetili da ne mogu ‘tamo negdje’ ostvariti svoje interese i sarađivati s rukovodstvom, razmišljajući gdje da odu, došli u SDP. Nije bilo nikakvih vrbovanja niti poziva od SDP-a – kazala je Mujić, prenosi Patria.

Ona smatra da ima dovoljno vremena kako bi se dodatno ojačala pozicija za naredne lokalne izbore koji bi trebali biti održani 2020. godine.

SDP-u se se priključili i Petar Samardžić i Darko Marjanović iz Općinskog odbora (OD) DF Kiseljak, Alija Saldum, Rašid Tahirović iz OO DF Travnik, Sead Burek iz OO DF Jajce, Abaz Mandžuka iz OO DF Novi Travnik, Ifet Bejtić iz OO DF Kreševo, Samir Čalkić iz OO DF Gornji Vakuf i tri člana OO DF Fojnica.

Zastupnik SDP-a u Skupštini SBK-a Nijaz Helez kazao je da su oni odgovorni ljudi koji imaju odgovornost prema vlastitim mislima i ne žele da se nikakve negativne konotacije prenose na ljevicu.

– Nikakva lobiranja nikada nisu mogla doći u obzir pa tako ni ovaj put kada nikoga nisu vrbovali da pređe u naše redove – rekao je Helez.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...