Članovi grupe Pravda za Davida dobili prijetnje

Preporučujemo

Okupljanje “Pravda za Davida” održano je sinoć u Banjoj Luci 59. dan zaredom, a Davor Dragičević podnio je 300 novih krivičnih prijava Okružnom tužilaštvu zbog, kako je rekao, ubistva svog sina Davida.

Ponovio je da je David, nakon što je ubijen, položen u Crkvenu 24. marta u ranim jutarnjim satima i da nije tačno ono što je policija tvrdila na spornoj konferenciji za štampu 26. marta, prenosi BN televizija.

- -

Davor Dragičević je najavio da će u narednim danima predati 400 i 500 prijava. Prijave mu dostavljaju građani lično ili poštom.

Iz banjalučkog Okružnoj javnog tužilaštva potvrdili su za BN TV da će po zaprimljenim krivičnim prijavama postupati u skladu sa Zakonom o krivičnom potupku.

Davor Dragičević tražio je od Glavnog republičkog tužioca Mahmta Švrake, da od glavnog banjalučkog tužioca Želimira Lepira i njegovog tima odzme predmet o Davidovoj smrti i da formira novi istraživački tim.

Iz Republičkog tužilaštva potvrdili su za BN TV da je zahtijev zaprimljen. Odluka tek slijedi.

- -

U međuvremenu glavni okružni tužilac Želimir Lepir obratio se VSTS-u zbog saslušanja Anketnog odbora. Visoki sudski i tužilački savjet BiH zatražio je mišljenje Komisije za etiku i Odjeljenja za pravna pitanja Savjeta u vezi sa mogućnošću učešća glavnog okružnog tužioca u Banjaluci Želimira Lepira i postupajućeg tužioca u slučaju “David Dragičević” Dalibora Vreća na sjednici Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske.

Zanimljivo je da Želimir Lepir nije tražio mišljenje VSTS-a kada se obraćao u NS RS.

Kasno poslijepodne Visoki sudski i tužilački savjet je odgovorio da nema prepreka saslušanju tužioca pred Anketnim odborom.

Istovremeno, Davidov otac, prijatelji i mnogobrojni banjalučani i juče su sa Trga Krajine tražili istinu i pravdu u slučaju smrti Davida Dragičevića.

Davor Dragičević je pokazao nove video snimke koji osporavaju zvaničnu policijsku verziju, a na trgu je rečeno da pojedinci iz grupe “Pravda za Davida” dobijaju ozbiljne prijetnje kao i da su sve dokumentovane i spremne za tužbe.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...