Čović ambasadoru Fieldu saopštio svoje prioritete: Mostar i aktivacija MAP-a

Preporučujemo

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović sastao se s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthewom Fieldom.

Čović je informirao ambasadora Fielda o trenutačnoj političkoj situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na izborne rezultate.

- -

Istaknuo je kako je, sa stanovništva poštivanja principa ustavnosti, demokratičnosti i vladavine prava, osobito važno osigurati zaštitu načela legitimnog predstavljanje konstitutivnih naroda na svim razinama vlasti.

Bilo je govora i o Mostaru, kada je Čović kazao da će rješenje problematike grada na Neretvi biti jedan od prioriteta njegovog budućeg političkog djelovanja.

Kada je u pitanju NATO ocijenjeno je potrebnim dodatno intenzivirati sve aktivnosti, kako bi se što prije aktivirao Akcijski plan za članstvo MAP.

Na kraju susreta, Čović je zahvalio ambasadoru Fieldu na dosadašnjoj podršci, te poželio sreću i uspjeh u nastavku njegovog ambasadorskog mandata.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...