Čović: Dobio sam uvjerenje drugih partnera da će Stojanović dati potpis u ponedjeljak, Vladu FBiH ćemo imati do 6.aprila

Preporučujemo

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH rekao je da će Vlada Federacije BiH biti imenovana do šestog aprila i da je dobio uvjeravanje drugih partnera da će Igor Stojanović iz SDP BiH dati potpis u ponedjeljak.

Čović je rekao da nema alternative i da će koalicija koja je dogovorila vlast u FBiH ona i imenovati i Vladu FBiH.

“Čini mi se da je partner uzeo dan, dva da nešto usuglašava. Mislim da će se raditi da se provjeri podobnost nekih kandidata koji su tamo predloženi. Mi smo svoje kandidate dali u utorak i svako može komentirati i tu ne očekujem probleme. Mislim da će Stojanović u ponedjeljak dati suglasnost”, objasnio je Čović.

Kada je riječ o prijedlogu Sanje Vlasiavljević, za Čovića svako ima pravo na stav i mišljenje o njoj i oni ostaju pri njenom imenovanju a ukoliko Stojanović ne da saglasnost, kaže Čović onda će o tome govoriti nakon šestog aprila.

Također, Čović je prokomentarisao prijetnje upućene Nerminu Nikšiću i Elmedinu Konaković.

“Te prijetnje treba shvaitti ozbiljno, kakve god da su i od koega dolaze ali primarno ih trebaju rješavati institucije BiH”, istakao je Čović.

Najnovije

Refik Lendo: Pogibija Azre Spahić je posljednji alarm. Moramo bolje zaštititi živote građana

Stravična saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala mlada doktorica Azra Spahić i u kojoj su još dvije osobe...