- Advertisement -

Tokić: Čović i Dodik planiraju postizbornu palestinizaciju bošnjačkog naroda i podjelu – “kiprizaciju” BiH

Preporučujemo

Sejfudin Tokić predsjednik Bonjačkog pokreta i kandidat za člana Predsjedništva BiH povodom blokade obavezujućih promjena Izbornog zakona kazao je da Dragan Čović i njegova oligarhija sistemski sprječavaju politički dogovor promjena Izbornog zakona.

Tokićevo saopćenje za javnost prenosimo u cjelosti:

“Dragan Čović i njegova oligarhija sistematski sprječavaju politički dogovor promjena Izbornog zakona sa ciljem stvaranja postizbornog političkog ambijenta u kojem bi u tandemu sa Dodikom mogli provesti planiranu blokadu funkcionisanja institucija države BiH i stvoriti pretpostavke za etničku podjelu BiH u skladu sa dogovorom Tuđman-Milošević.
Sastavni dio ovog plana je već vidljivo, sinhronizovano predizborno političko djelovanje i pokušaj zajedničkog ulaska u novi sastav Predsjedništva BiH te ovladavanje ovim najvišim izvršnim državnim organom BiH.

Ovo ima poseban značaj u eventualnoj, sasvim izvjesnoj situaciji nemogućnosti postizbornog konstituisanja Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH u punom kapacitetu.

Sada postaje sasvim jasno da politički tandem Dodik-Čović koji djeluje na velikodržavnim ambicijama susjedne Srbije i Hrvatske iz perioda Tuđmana-Miloševića predstavlja izuzetno opasan faktor nestabilnosti pa čak i obnove ratnih sukoba u BiH, regiji i Evropi.

Bošnjački narod i sve patriote BiH moraju biti svjesni njihovih planova palestinizacije bošnjačkog naroda, podjele države- “kiprizacije” BiH te blagovremeno spriječiti Dodika i Čovića u njihovim namjerama čak i u situaciji pasivnosti međunarodne zajednice”, rekao je Tokić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...