Čović i Izetbegović primili delegaciju Austrijske biskupske konferencije

Preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sastali su se sa delegacijom Austrijske biskupske konferencije, na čelu s njenim predsjednikom, kardinalom Christophom Schonbornom, bečkim nadbiskupom.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zahvalnost kardinalu Schonbornu što je odabrao BiH za sjedište održavanja Biskupske konferencije, čime su ukazali posebnu čast za sve naše narode i građane. Naglašene su snažne historijske veze Bosne i Hercegovine i Austrije, koje se i danas održavaju, naročito kroz posjete na visokom nivou, ali i kao snažna podrška koju Austrija daje evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine.

- -

Članovi Predsjedništva BiH poželjeli su kardinalu Schonbornu uspješan rad Biskupske konferencije i zahvalili vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću za prisustvo sastanku.

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića, sastanku je prisustvovala savjetnica Diana Čekić.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...