Čović odustao od utrke za člana Predsjedništva BiH

Preporučujemo

Dragan Čović neće biti kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ovu informaciju portalu Bild koji kontroliše predsjednik HDZ-a BiH potvrdio je izvor iz ove stranke. U igri su tri imena, a ovaj portal je najavio da će ih uskoro i objaviti.

U javnosti se danima spekuliralo oko kandidata za Predsjedništvo BiH. I sam Čović je potvrdio da je pet mogućih kandidata, bez preciziranja da li će on izaći na megdan 2. oktobra Željku Komšiću.

Više od godinu dana pokušavao je predsjednik HDZ-a izlobirati za usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH koje bi mu omogućile zagarantiran ulazak u Predsjedništvo BiH. Lobirao je za njega i hrvatski premijer Andrej Plenković, uključili se i visoki evropski zvaničnici.

Pokušao je još jednom najavom novog sastanka u Briselu kojem bi prisustvovali “predstavnici konstitutivnih naroda”. Nakon što je sinoć objavljeno da predsjednik SDA Bakir Izetbegović ne može pristati na format razgovora “predstavnika konstitutivnih naroda”, danas su mediji pod Čovićevom kontrolom objavili informaciju da on odustaje od utrke za člana Predsjedništva BiH.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...