- Advertisement -

Čović posjetio Arhiv Bosne i Hercegovine

Preporučujemo

Ovom prilikom direktor Arhiva BiH g. Saša Klepić upoznao je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Čovića s dosadašnjim radom, postignutim rezultatima, međunarodnom institucionalnom saradnjom i aktuelnim problemima s kojima se Arhiv susreće. Tokom posjete informiran je o trenutnom stanju u kome se nalazi arhivska građa te je obišao sanacione radove koji se izvode u najugroženijim depoima.

Nakon obilaska prostorija, u budućoj čitaonici Arhiva novinarima se obratio predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, izrazivši veliko zadovoljstvo posjetom instituciji koja ima posebno plemenitu i značajnu ulogu, pa stoga zaslužuje svu pažnju i podršku države.

Istaknuo je nemjerljiv civilizacijski, historijski i kulturni značaj građe koje se čuva u Arhivu, te iskazao punu podršku svim aktivnostima potrebnim da se Arhiv zaštiti kao institucija od posebnog državnog značaja i osiguraju sve neophodne pretpostavke za njegovo neometano funkcioniranje.

Pročitajte:  Može li Čovićev Izborni zakon proći: Pojavile se glasine da se zastupnicima nudi novac, hoće li neko pokleknuti?
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Policija rastjerala Paradu ponosa u Istanbulu, “gej marš” godinama je zabranjen u Turskoj

Turska policija razbila je masu koja se okupila danas u Istanbulu kako bi održali paradu ponosa u ovom gradu....