Čović sa ambasadoricom Cormack razgovarao o trenutnoj situaciji u BiH i reformi Izbornog zakona

Preporučujemo

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao je danas sastanak s ambasadoricom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack.

Tokom susreta razgovarano je o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, euroatlantskim procesima i reformi izbornog zakonodavstva.

- -

Dr. Čović je u daljnjem razgovoru informirao ambasadoricu o aktivnostima u okviru reforme Izbornog zakona. Ocijenio je neophodnim prevazići postojeće razlike u pregovorima kako bi se došlo do sveobuhvatnih i uključivih rješenja koja zadovoljavaju principe presuda Evropskog suda za ljudska prava, te dosljedno implementiraju odluke Ustavnog suda BiH u odnosu na Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, Predsjedništvo BiH i Grad Mostar.

Ambasadorica je izrazila punu podršku SAD-a ključnim reformskim procesima, kao i podršku jačanju unutrašnjeg političkog dijaloga u zemlji.

Na kraju susreta dr. Čović se zahvalio ambasadorici na iskrenoj podršci koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini na njenom euroatlantskom putu.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...