Čović: Sutra izbor Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH i imenovanje upravljačkih struktura FTV-a

Preporučujemo

 

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH najavio da će se sutra Zastupnički dom Fedracije BiH baviti izborom Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine te i upravljačkih struktura RTVFBiH.

- -

Čović navodi da če Vukoja biti izabran te da apelacija Ustavnom sudu FBiH koju su podnijeli SDA, DF i Stranka za BiH neće ovo imenovanje dovesti u pitanje.

“Ne vidim kakvog smisla ima privremena mjera od bilo koga za odlučivanje Parlamenta o izboru suca Ustavnog suda zato što se nekoga sviđa ili ne sviđa”, rekao je on.

O ovome bi se danas trebao očitovati Ustavni sud FBiH.

Kada je riječ o Radio-televiziji Federacije BiH Čović ponavlja da već više od deset godina ovaj javni servis nema legalnu upravu. Komentarisao je i rad BHRT iz kojeg su već zbog nedostatka novca već ukinute određene emisije, a radnici koji nisu primili plaću najavili su proteste. Podsjetio je Čović da su BHRT dali određenu novčanu pomoć, ali da ta pomoć na nivou FBiH nije završena.

- -

“Dio tog transfera nije ni realiziran trebao je biti realiziran kroz Vladu FBiH što se tiče FBiH i sad je opt tu neko nadmudrivanje kdo nas jer smo i to trebali završiti. Ključno pitanje je što bi sutra trebalo na dnevnom redu trebalo biti imenovanja i kada je u pitanju FTV, Nazdorni odbor, Upravni odbor , uredništvo i sve ono što ide sukladno zakonu”, naveo je on.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...