Čovićeva televizija ugostila Tuđmanovog savjetnika: “BiH treba ustavno-pravno preustrojiti s tri federalne jedinice!”

Preporučujemo

“BiH treba ustavno-pravno preustrojiti s tri diskontinuirane federalne jedinice“, rekao je ratni savjetnik Franje Tuđmana Bosiljko Mišetić u emisiji Kompas mostarske “HB” televizije pod kontrolom HDZ-a Dragan Čovića. Mišetić je bivši specijalni savjetnik prvog hrvatskoga predsjednika Franje Tuđmana za BiH i jedan je od arhitekata zločinačke paradržavne tvorevine “Herceg-Bosne”.

Mišetić i danas zagovara “Herceg-Bosnu” koju smatra da najboljim rješenjem “jer bi se mogla ostvarivati prava onih drugih u prostoru gdje je jedan od naroda većina”.

- -

Mišetić je objasnio da se na taj način osigurava institucionalna mogućnost da se o neotuđivim i suverenim pravima svakog od tri naroda ne može odlučivati bez njihove izražene političke volje.

“To u ovom trenutku još uvijek ne mogu učiniti tri političke elite u BiH, ali mogu oni koji su uspostavili ovakvu ustavno-pravnu BiH”, kazao je Mišetić te dodao kako su to Amerikanci:

“Amerika je dovoljno demokratska zemlja koja točno zna kako se najbolje ustavno-pravno može urediti prostor tri suverena naroda. Amerika je moćna, a mi smo nemoćni. Nemoćni se uvijek poziva na savjest moćnoga.”

Mišetić je istaknuo kako su Hrvati 1993. brzopleto ušli u Washingtonski sporazum, a kasnije i u Daytonski.

- -

“Previše smo očekivali od Hrvatske iako je davala više od onoga što je mogla dati. Dokidanje Hrvatske Republike ‘Herceg-Bosne’ je velika hrvatska pogreška koja je i danas ostavila trajne posljedice na ovakav položaj Hrvata u BiH. Hrvati u BiH su pristajali na sve sporazume, a na svaki svoj čin čekali kakva je poruka iz Zagreba. Hrvati u BiH moraju politički odrasti da sami odlučuju, ali dakako u suradnji s Hrvatskom”, pojasnio je Mišetić.

Mišetić je rekao kako Bošnjaci smatraju da Hrvati imaju svoju državu, Srbi imaju svoju, a da oni imaju pravo na BiH.

“Nije to njihovo pravo. To je pravo sva tri suverena naroda u BiH”, istakao je ratni Tuđmanov savjetnik.

Mišetić se, također, usprotivio bilo kakvim intervencijama Christiana Schmidta.

 

Najnovije

Zbog podrške Palestini austrijski aktivist optužen da je hvalio terorizam, bit će izveden pred sud

Austrijski aktivist Michael Probsting bit će izveden pred sud pod optužbom da je "hvalio i podržavao terorizam" zbog govora...