Crna Gora: Objavljen spisak službenika koji su tužili državu

Preporučujemo

Vlada Crne Gore je objavila Informaciju o sudskim postupcima u kojima postupa Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore u kojoj se između ostalog nalazi i spisak državnih službenika koji su tužili državu.

Na prošloj sjednici Vlada je ukazala na zabrinjavajući odnos službenika prema državi i njenoj finansijskoj stabilnosti. Premijer Duško Marković i ministri ukazali su tada na slučajeve da pojedini državni službenici tuže državu za iznose od desetak eura, da bi nakon toga u dilu sa advokatima umnogostručivali te iznose na štetu državnog budžeta.

- -

Zbog toga je Marković zatražio da se sa informacija o ovim slučajevima ukloni oznaka tajnosti, kako bi svi građani vidjeli ko su ti službenici, što je juče i urađeno.

Utvrđeno je da vrijednost izgubljenih sporova u kojima je postupao Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore tokom 2017. godine iznosi oko 11,6 miliona eura, no, ukupno je sa Glavnog računa Državnog trezora naplaćeno više od 20,2 miliona eura, jer taj iznos obuhvata i naplate koji su dospjele u 2017. godini, ali se vezuju za ranije postupke.

Najnovije

Na 32. godišnjicu zločina u Kalinoviku porodice žrtava apeluju na uklanjanje murala Ratka Mladića

U organizaciji Udruženja porodica žrtava "Istina Kalinovik 92" danas je obilježena 32. godišnjica zločina nad Bošnjacima iz ovog grada...