Crna Gora: Zbog ubistava i ostavki sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Preporučujemo

Premijer Crne Gore Duško Marković zakazao je za danas sjednicu Veća za nacionalnu bezbjednost zbog pogoršanja bezbjednosne situacije u Podgorici.

U glavnom gradu Crne Gore u posljednjih mjesec dana bilo je sedam incidenata koji se vežu za obračune kriminalnih klanova koji koriste bombe za upozorenja ili napade i ne biraju vrijeme i mjesto obračuna.

- -

U subotu su ostavke podnijeli direktor crnogorske policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog centra bezbjednosti Jovica Račević.

Ostavke su uslijedile nakon dvostrukog ubistva u centru Podgorice koje se juče dogodio i pogibije mladića u eksploziji bombe podmetnutoj u četvrtak pod automobil kojim je upravljao.

“Zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji glavnog grada tokom ove sedmice, Stojanović i Račević podnijeli su ostavke. Rezultati koje MUP i UP postigli prethodne godine u obračunu nisu bili garant da ćemo u potpunosti izbjeći situacije da nevini građani budu žrtve”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić za Televiziju Crne Gore (RTCG).

U pucnjavi koja se u subotu oko podneva dogodila u neposrednoj blizini Trga nezavisnosti u centru Podgorice, ubijeni su Podgoričani Miloš Šaković i Radivoje Jovanović.

- -

Jovanović je najvjerovatnije četvrta slučajna žrtva stradala u obračunu kriminalnih klanova, koji je u posljednjih nekoliko godina odnio više od 20 života, prenijeli su podgorički mediji pozivajući se na policijske izvore, prenosi B92.

U četvrtak uveče u garaži u širem centru Podgorice u eksploziji bombe stradao je mladić, blizak jednom od zaraćenih klanova.

Prema navodima podgoričkog radija “Antena M” kadrovske promjene su uslijedile i u tajnoj policiji, na mjestu rukovodioca Centra Agencije za nacionalnu bezbjednost Podgorica.

Najnovije

Maloljetnik koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru je državljanin Saudijske Arabije, bio s porodicom na odmoru

Maloljetnik, koji se jučer utopio na Jablaničkom jezeru, državljanin je Saudijske Arabije, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog...