Crnadak pisao Radojičiću: Ima li Lukač i dalje vašu podršku?

Preporučujemo

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka pisao je Igoru Radojičiću, gradonačelniku Banjaluke povodom istrage o smrti Davida Dragičevića.

Crnadak je pozvao Radojčića da se izjasni da li Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS još uvijek ima podršku i da li gradske vlasti trebaju biti garant mirnog i bezbjednog života u Banjaluci.

Pismo prenosimo u cjelosti.

“Poštovani,

Juče je glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, Želimir Lepir, saopštio da je banjalučki student David Dragičević ubijen i naređena je istraga povodom ovog slučaja.

Podsjećam Vas da je David ubijen u Banjaluci, da su njegova poslednja kretanja zabilježena u strogom centru grada, te da je ovo težak udarac za bezbjednost svih građana Banjaluke.

Napominjem da su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i jedan broj visokih funkcionera MUP-a, u više navrata izjavili da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela i da su sa sigurnošću tvrdili da David nije ubijen.

Mišljenja sam da se, nakon jučerašnje izjave g. Lepira, te uzimajući u obzir izjave i ponašanje ministra Lukača i njegovih saradnika, postavlja pitanje da li oni mogu imati povjerenje građana Banjaluke, kao osobe koje treba da brinu o našoj i bezbjednosti naše djece.

Pozivam Vas, kao gradonačelnika, da se izjasnite da li ministar Lukač i dalje ima Vašu podršku i da li gradske vlasti smatraju da oni koji su se na ovakav način odnosili prema smrti našeg mladog sugrađanina treba da i dalje budu garant mirnog i bezbjednog života u Banjaluci.

Takođe, podsjećam Vas da ste 28. aprila izjavili da pozivate sve ‘koji su u politici i koji žele da zbog izbornih kampanja unesu nesigurnost u grad da to ne rade.’ Pored toga, isti dan ste izjavili ‘da bi nekome odgovaralo da se u gradu naruši sigurnost kako bi se dobili određeni politički poeni'”, navodi se u pismu.

Najnovije

Lagumdžija: Oko 56 posto optuženih za ratne zločine kriju se u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Halil Lagumdžija rekao je da nije zadovoljan stepenom riješenosti predmeta ratnih...