Crnogorski ministar demantovao Heleza: “Nije predviđena obuka upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore!”

Preporučujemo

Ministarstvo odbrane Crne Gore demantovalo je izjavu ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza koju je dao u emisiji ”Face to Face” novinara i urednika Senada Hadžifejzovića 29. marta ove godine.

Naime, Helez je tada kazao da će se “dronovi koji se upravo proizvode u fabrikama u BiH ispitivati na poligonu u Crnoj Gore i da u Crnoj Gori postoji poligon za to”.

- -

“Obavještavamo javnost da Planom bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, koji je u fazi finalnog usaglašavanja, nije predviđena ni jedna vrsta zajedničke obuke upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore.

Svi oblici saradnje ministarstava odbrane dvije zemlje, kao što su opremanja, pripreme i realizacije bilateralnih sastanaka i drugih aktivnosti iz domena odbrane i upotrebe oružanih snaga između država, dogovaraju se i usklađuju kroz planove bilateralne saradnje”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

Najnovije

Izvori tvrde da je Netanyahu odustao od kontranapada na Iran nakon razgovora s Bidenom

Američki predsjednik Joe Biden je navodno odvratio premijera Izraela Benjamina Netanyahua od uzvraćanja napada Iranu, koji je sinoć pokrenuo...