ČUBRILOVIĆ NE MOŽE DOĆI SEBI: “Ustavni sud je donio još jednu političku odluku! RS treba…”

preporučujemo

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH kojom se Republici Srpskoj pokušava osporiti vlasništvo nad šumama još jedna politička odluka ove sudske instance, te da RS treba da kaže da je takvim odlukama došao kraj.

Čubrilović kaže da se Ustavni sud BiH ne bavi pitanjima za koje je osnovan i što je njegova osnovna obaveza.

“Ustavni sud BiH je donio još jednu političku odluku, koja će unijeti dodatnu zabunu u rješavanje pojedinih pitanja unutar BiH”, ocijenio je Čubrilović.

On kaže da bi RS trebala da kaže da je dosta i da je došao kraj takvim odlukama, koje se, kako kaže Čubrilović, “donose, uz podršku jednog dijela stranaca”.

Komentarišući poziv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika donosiocima odluka u Narodnoj skupštini Srpske da ponište sve, kako on kaže, “što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma”, Čubrilović je rekao da je nesporno da RS “treba nešto da preduzme i da izrazi svoj jasan stav”.

“Najvažnije je da se odazovu na poziv iz RS-a da razgovaraju o svim otvorenim pitanjima. Jedino rješenje je unutrašnji dogovor i nalaženje kompromisa, koje će biti prihvatljivo za sve”, rekao je Čubrilović.

On smatra da je to put ka rješavanju postojećih problema.

“Bojim se da jednostrane odluke, ili odluke koje se donose unutar jednog naroda, neće dati rezultate koji trebaju BiH”, rekao je Čubrilović.

Najnovije

Dodik: Zašto je Džaferoviću ukazano onakvo gostoprimstvo u Bijeljini, to pokazuje da se nisko palo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nezadovoljan je načinom kojim je član Predsjedništva Šefik Džaferović...