Cvijanović: Nije realno postavljati zahtjeve o cijeni goriva

Preporučujemo

Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike Srpske izjavila je danas da Vlada neće donositi odluku o smanjenju cijena goriva nego da se vode razgovori sa distributerima kako bi uticali na njih da oni smanje cijene.

Prema njenim riječima takvu opredijeljenost su pokazali i distributeri u FBiH i distributeri u RS-u i jedan dogovor postignut je juče.

“Očekivati kako će sve biti, ne znam kako, smanjeno i svako od nas postavljati određene zahtjeve o visini ili koliko treba da iznosi smanjenje to nije realno. Cijena goriva jeste visoka i nikome nije milo da su cijene povećane, ali sjećate se perioda od prije nekoliko godina da je cijena bila mnogo više nego što je sada, pa nismo imali ovakvu situaciju”, kazala je Cvijanović, prenosi Anadolija.

Naglasila je da će biti sankcionisani svi “koji blokiraju život normalnim građanima koji isto tako ne vole što im je povećana cijena goriva”.

“Ne može se tolerisati, imali smo ružne slike prethodnih dana. To nisu slike koje žele građani ni Banjaluke, ni RS-a. Građani žele da institucije rade svoj posao i da institucije gdje god je to moguće intervenišu da bi im život i uslovi života bili lakši. I mi intervenišemo na način da dogovaramo ta smanjenja, ali moramo biti realni. Sa druge strane niko ne smije blokirati normalan život i funkcionisanje niti grada niti drugog čovjeka samo zato što je on to odlučio”, kazala je Cvijanović.

Najnovije

Zelenski pozvao NATO da preventivno napadne Rusiju

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da bi NATO trebao onemogućiti Rusiji upotrebu nuklearnog oružja tako što će izvesti "preventivni...