Da li se u Sarajevu preko veze vakciniše Pfizerovom vakcinom?

preporučujemo

Kod koordinatora za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo Ademira Spahića smo provjerili navode da se pojedinci “preko veze” vakcinišu vakcinama proizvođača Pfizer, a da se zbog toga dešava da za imunizaciju ovom vakcinom ostanu uskraćeni oni koji su je trebali primiti.

To se prije svega odnosi na onkološke pacijente, kojima je namijenjena ova vakcina. Na vakcinisanje “preko veze” Pfizerovom vakcinom u dvorani Zetra požalila se jedna čitateljka našeg portala.

“Dok sam čekala u redu za vakcinaciju, upoznala sam gospođu srednjih godina, onkološka pacijentica, koja je smireno rekla da već skoro dva sata čeka da primi vakcinu Pfizer u kabini A5 te da je ona na redu nakon što se završi vakcinacija starijeg gospodina, također onkološkog pacijenta. I dok mi razgovaramo, djevojka od 25 do 30 godina – sve vrijeme prisutna, hoda i priča preko telefona, očito uposlenica – uvodi prekoreda dvoje mladih, očigledno njenih prijatelja, pred kabinu A5 da prime Pfizer. Zaista je bilo uznemirujuće i tužno kada su izašle sestre i obavijestile da nema više Pfizerovih vakcina. Gospođa, koja je dva sata strpljivo čekala u redu, nije mogla dobiti pomenutu vakcinu”, ispričala je naša čitateljka.

Spahić je u izjavi za Klix.ba naglasio da prvi put čuje ovakve informacije.

“Prvi put čujem te neutemeljene informacije. Volio bih znati imenom i prezimenom ko je to omogućio, ako je tačno. Sve je transparentno i mislim da je to nonsens”, kazao je.

Prema njegovim riječima, bio bi zahvalan kada bi znao ko to čini. Napomenuo je da se svi onkološki pacijenti mogu vakcinisati Pfizerovom vakcinom, ako imaju saglasnost svog onkologa.

“Isključivo se onkološki pacijenti, vakcinišu po spisku koji je ZZJZ KS dobio od kliničkog centra. Svaki uposlenik ima akreditaciju, tako da se ime zna od svih sudionika. Volio bih imati ime pacijentice kojoj je uskraćena vakcinacija”, kazao je.

Najnovije

DIJELE ISTOG NEPRIJATELJA: Komšić, Osmani i Đukanović se sastali u New Yorku

Povodom Generalne skupštine UN-a u New Yorku ovih dana borave lideri zemalja iz cijelog svijeta. Kao što je poznato,...