Dačić: Historijska prilika za Srbiju i građane na Kosovu

Preporučujemo

Ministar stranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbiji pruža historijska prilika da dobije nešto za svoj narod i građane na Kosovu.

“Ovdje je riječ hoćemo li nešto da dobijemo ili ćemo sve da izgubimo”, rekao je Dačić za RTS i dodao da ta prilika može i da se odbije, ali da “ne treba da se pravimo nevješti jer niko ne nudi da Kosovo cijelo ostane u granicama Srbije”.

- -

On je naveo da će se tek voditi dijalog Beograda i Prištine i iznositi moguća rješenja, piše N1.

Upitan zna li su šta su pričali američki predsjednik Donad Trump i njemačka kancelarka Anegla Merkel govoreći o Zapadnom Balkanu, Dačić je kazao da je teško razgovarati o Zapadnom Balkanu, a da se ne razgovara o Kosovu.

“To je postala tema o kojoj se ponovo govori i to je jedna od najboljih dokaza koliko smo uspjeli da promijenimo zacementiranu poziciju zapadnih zemlja, jer to nije bila tema o kojoj se diskutovalo u prethodnom periodu jer su zapadne zemlje smatrale da je to pitanje riješeno”, rekao je Dačić.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...