Dačić: Znate kad ćemo priznati Kosovo

Preporučujemo

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova ni dozvoliti pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu.

Oni kao što vidite neće da pričaju o korekciji granica, a hoće o Preševu i Bujanovcu, pa čekaj – mnogo su pametni. Znate kada će to biti, kada ćemo ih priznati, dati stolicu u Ujedinjenim nacijama, dati Preševo i Bujanovac i priznati ih kao državu – kada na vrbi rodi groždje”, rekao je Dačić novinarima u Beogradu upitan o izjavi predsjednika Kosova Hašima Tačija da bi novi sporazum podrazumijevao pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca.

- -

On je rekao i da predstavnici Prištine upućuju raznolike poruke koje “nemaju veze sa realnošću” i da Srbija neće da pristane ni na to da “prizna nezavisnost i dobije samo Zajednicu srpskih opština na sjeveru Kosova.

Dačić je ponovio da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom “o nekim mogućnostima”.

Povodom kritika opozicije zbog ideje o razgraničenju Dačić je upitao šta je njihov prijedlog optužujući ih da su oni pravili aranžman sa specijalnim izaslanikom UN-a za status Kosova Martijem Ahtisarijem i narušili teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...