Dal Varešanović dobio poziv Faruka Hadžibegića za mečeve protiv Portugala i Luksemburga

Preporučujemo

Dal Varešanović, fudbaler Sarajeva, dobio je poziv selektora bh. reprezentacije Faruka Hadžibegića za junske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi će u junu igrati protiv Portugala i Luksemburga, a selektor Hadžibegić će sutra, srijeda 31. maj, objaviti spisak igrača.

Međutim, dan ranije se pojavila vijest o tome da je na spisku novo ime, a radi se o mladom fudbaleru Sarajeva koji je odigrao sjajnu sezonu, piše Sportsport.ba.

Dal je ove sezone u Premijer ligi BiH za Sarajevo upisao 30 nastupa. Postigao je osam pogodaka i tome dodao tri asistencije, te je jedan od najzaslužnijih što se klub plasirao u Evropu.

Već sada je jasno da će nekadašnji član Liverpoola na ljeto napustiti Sarajevo jer postoje dobre ponude klubova iz regiona i ostatka Evrope.

Varešanović je dobio nagradu za najboljeg mladog igrača Premijer lige, a uvršten je i u najboljih 11 u protekloj sezoni. Poziv u nacionalni tim kruna je njegove dosadašnje karijere i najbolja nagrada za sve što je do sada napravio.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...