Dalaj Lama: Evropa pripada Evropljanima

Preporučujemo

Tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama poručio je u Švedskoj da “Evropa pripada Evropljanima”, te da se izbjeglice trebaju vratiti kućama i obnoviti svoje domove.

Govoreći na konferenciji u švedskom Malmou gdje živi veliki broj migranata, nobelovac Dalaj Lama poručio je da Europa ima moralnu odgovornost pomoći izbjeglicama koje se nalaze u životnoj opasnosti, javlja Business Times.

- -

“Primite ih, pomozite im, obrazujte ih… ali oni bi na kraju trebali pomoći u razvitku vlastitih zemalja”, poručio je tibetanski vođa koji je pobjegao iz svoje zemlje nakon kineske vojne invazije.

Poručio je da “Evropa pripada Evropljanima”. 

Dalaj Lama kojeg poštuju milioni budista diljem svijeta i koji za mnoge stoji uz bok velikanima poput Mahatme Gandhija i Martina Luthera Kinga, govorio je u Švedskoj tri dana nakon parlamentarnih izbora. Tibetanski duhovni vođa posjetit će još Njemačku, Švicarsku i Holandiju.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...