Damir Džumhur pobijedio u drugom kolu na Australian Openu

Preporučujemo

Damir Džumhur slavio je i u drugom kolu Australian Opena, nakon što je savladao Australca Johna Milmana sa 3:1 (7:5; 3:6; 6:4 i 6:1) u setovima, piše N1.

Džumhur je za 48 minuta u prvom setu ostvario prednost, a slavio je sa 7:5, da bi dobru igru nastavio i u drugom dijelu igre – međutim, nakon početnih 2:0 za Džumhura, Milman je uspio preokrenuti i slaviti sa 6:3.

- -

U uzbudljivom trećem setu, najbolji bh. teniser je slavio sa 6:4, i tako sebi trasirao put da izbori šesnaestnu finala i odmjeravanje snaga sa boljim iz duela Nadal – Mayer.

Džumhur, koji je u ovom momentu 28. najbolji teniser svijeta – u trećem setu je ostvario uvjerljivu pobjedu sa 6:1 i prošao dalje na ovom prestižnom ATP turniru.

Za ukupan trijumf u drugom kolu Australian Opena, Džumhuru je trebalo nešto više od dva sata i 40 minuta.

Ovo je inače bilo drugo odmjeravanje snaga između Milmana i Džumhura, a bh. teniser je slavio i drugi put. Džumhur je Australca savladao 27. septembra 2017. godine na ATP turniru u Shenzenu, kina, sa 2:0 u setovima (6:4 i 7:5).

Najnovije

Izraelski general: Iran je supersila u dronovima i raketama, ali ne i u odbrambenom smislu

Izraelci tvrde da bi njihova zemlja imala malo problema s pogađanjem ciljeva unutar Irana ako odluči direktno odgovoriti na...