Damir Mašić odgovorio Semiru Efendiću

Preporučujemo

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić optužio je da stranke pregovaraju o formiranju skupštinske većine u Kantonu Sarajevo, ali bez SDA.

Formiranje skupštinske većine u Kantonu Sarajevo koju čini šest političkih stranaka, reko je Efendić, bila bi istinska izborna krađa demokratske volje građana Kantona Sarajevo koji su 7. oktobra dali najveću podršku Stranci demokratske akcije.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a u Sarajevu Damir Mašić odgovorio je da je u mandatu od 2010. do 2014. SDP imao najviše „i glasova i mandata u Kantonu Sarajevo“, a da je Vlada nakon godinu dana napravljena bez SDP-a i to, kako je rekao, „pravom krađom izborne volje, jer su se kupovali ‘papci’, a samo da bi se skinuo SDP sa vlasti u kojoj je bio nešto više od godinu dana.“

„Nigdje izbori nisu pokradeni kao u Sarajevu pa je opet jasno da velika većina građana nije podržala SDA“, rekao je Mašić.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...