Dan državnosti BIH: Baščaršiju danas krasila pjesma, radost i osmijesi na licima naših građana

preporučujemo

Uz pjesmu, osmijehe i bogatu kulturnu baštinu koju čuvaju i predstavljaju članovi KUD-a Baščaršija, Općina Stari Grad Sarajevo proslavila je danas Dan državnosti Bosne i Hercegovine sa svojim građanima.

Defile je uz tradicionalne sevdalinke koje su izvodili članovi KUD-a Baščaršija, praćeni aplauzima i odobravanjem brojnih građana stigao do Sebilja gdje je nastavljen program, a Općina Stari Grad je sve prisutne počastila kafom i čajem.

Članovi KUD-a Baščaršija počastili su građane tradicionalim igrama i pjesmama: Muslimanske igre iz Starog Sarajeva – Sarajevo divno mjesto, Visočanka, Stan Neretvo, Krajina, S one strane Plive…

Samir Mirvić, jedan od članova ovog društva kazao je da za njih predstavlja čast učestvovati u obilježavanju Dana državnosti BiH.

„Član sam KUD-a Baščaršija već 15 godina i zaista moram istaći da mi je danas velika čast i zadovoljstvo prošetati ulicama svoga grada u tradicionalnoj nošnji i vidjeti sreću i osmijehe na licima ljudi koji nas vide i koji su nas pratili u defileu. Zahvaljem se Općini Stari Grad što na ovakav način obilježava naše praznike i uključuje nas u ovakve programe gdje se uvijek rado odazivamo. Ovim putem bih želio da pozovem sve mlade ljude da čuvaju našu kulturu i baštinu“, kazao je Mirvić.

Specijalni gost Općine Stari Grad na današnjem defileu bila je delegacije Općine Karsiyaka iz Izmira koju je predvodio općinski načelnik dr Cemil Tugay.

Pročitajte:  Savjetnik člana Predsjedništva BiH opet ima skandalozne izjave: Svakog 25. novembra i 1. marta BiH završi na respiratoru

Najnovije

Vremenska prognoza za naredne dane u BiH

Za sutra se u Bosni i Hercegovini najavljuje pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama...