Dan državnosti BiH čestitao Biden, ali ne i Dragan Čović!

preporučujemo

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom Dana državnosti BiH, isto je učinila je to i britanska kraljica, njemački predsjednik i ini drugi strani državnici, ali to nisu učinili Milorad Dodik i Dragan Čović, oni koji govore da poštuju Ustav BiH i tako se zdušno pozivaju na njega.

Posebno je ‘iznenađenje’ Dragan Čović koji je danas u Mostaru imao niz aktivnosti kao da je uobičajen radni dan, a dokazao nam je da BiH doživljava kao bitnu i svoju samo ukoliko je on član Predsjedništva BiH.

Jer njegove čestitke ovim povodom 25. novembra pamtimo samo iz perioda kada je bio član Predsjedništva!?

“Dan državnosti BiH, 25. novembar, pamtimo i slavimo kao povijesnu potvrdu državnosti naše domovine, zajednice tvorbenih i ravnopravnih naroda Srba, Bošnjaka i Hrvata, kao i svih njezinih žitelja. Današnji dan nije samo prigoda za prisjećanje, već potvrdu i obnovu državnosti u srcima i mislima svih nas koji smo na ovim prostorima stoljećima upućeni jedni na druge”, govorio je Dragan Čović povodom Dana državnosti BiH 2017. godine.

Od tada je samo čestitao drugima njihov nacionalni dan, s posebnim akcentom na Hrvatsku.

Sada on lažima stvara ambijent u kojem su Bošnjaci problem u svojoj državi, oni koji je vole i slave bili na vlasti ili ne! Upravo, ti su problem za Dragana i Milorada, je čim stoje na putu realizacije njihove želje da podijele BiH neko kroz Izborni zakon, a neko kroz koncept sastavljene države, piše Patria.

Pročitajte:  Hrvatski mediji: Čović i šačica njegovih hadezeovaca pokušali sa Dodikom i njegovom mladićevsko-karadžićevskom subraćom ozakoniti potpunu slobodu negiranja četničkih i drugih ratnih pokolja u BiH

Najnovije

SBiH: Svi rudari trebaju biti uposlenici Elektroprivrede koja ne treba da kupuje ugalj od rudnika čiji je vlasnik

Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici u Tuzli, osim što je izabrao novo...