Danas hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH, samo jedna tačka na dnevnom redu

Preporučujemo

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine bit će održana danas.

Sjednica je sazvana na zahtjev Kluba poslanika SNSD-a, a na dnevnom redu bit će samo jedna tačka – “razmatranje aktuelne političke situacije u institucijama Bosne i Hercegovine – ustavna zakonodavna uloga Parlamentarne skupštine BiH”.

- -

Posljednja sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH održana je 2. aprila, samo nekoliko dana nakon što je počela nova kriza nametanjem tehničkih izmjena Izbornog zakona od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Upravo zbog toga vladajuća koalicija na državnom nivou sastala se sinoć u Istočnom Sarajevu u pokušaju da riješi probleme. Nakon sastanka između ostalog je poručeno da će u parlamentarnu proceduru uskoro biti poslane izmjene Izbornog zakona.

U međuvremenu, zasjedat će i Narodna skupština Republike Srpske na današnjoj posebnoj sjednici na kojoj će, između ostalog, biti raspravljano o Zaključnom izvještaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine. Osim toga, poslanici će raspravljati i o usvajanju entitetskog izbornog zakona koji stiže nakon pomenutog nametanja Christiana Schmidta.

Za danas je u Banjoj Luci zakazan i veliki narodni miting. Milorad Dodik je ranije najavio da će s mitinga biti poslana poruka da Srbi s Bošnjacima ne mogu živjeti.

Najnovije

POKUŠAO SE OPRATI, ALI TO MU NEĆE POĆI ZA RUKOM: “Nenade Nešiću, vi ste moralno i ljudsko dno”

Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, koji je u jednoj srbijanskoj TV emisiji pričao "viceve" na račun ubijenih...