Danas izricanje presude Jerku Ivankoviću Lijanoviću i Stipi Šakiću

Preporučujemo

Vijeće Kantonalnog suda Tuzla danas će objaviti presudu u slučaju Jerka Ivankovića Lijanovića i Stipe Šakića, optuženih za zloupotrebu položaja i ovlaštenja u vezi sa nezakonitostima prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području Tuzlanskog kantona  i Federacije Bosne i Hercegovine  u periodu od 2011. do kraja 2014. godine, piše federalna.ba.

Bivši zamjenik federalnog premijera i ministar poljoprivrede FBiH Jerko Lijanović tereti se da je organizovao udruženje u kojem je bilo još nekoliko članova, uključujući i njegovog nekadašnjeg savjetnika Šakića, te da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela.

- -

U ovom predmetu optuženi su bili i Mersed Šerifović, nekadašnji poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona, i Suad Čamdžić, bivši savjetnik, ali su oni, nakon potpisivanja sporazuma o priznanju krivice, osuđeni na po dvije i po godine zatvora.

Najnovije

Nakon 31 godinu od paljenja, miniranja i rušenja sutra svečano otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu

Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu, koja je zapaljena i minirana 1993. godine, a...