Danas konsultacije kod Dodika pred sutrašnju sjednicu NSRS, na dnevnom redu izvještaj o Srebrenici

Preporučujemo

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik pozvao je za danas lidere parlamentarnih stranaka na konsultacije pred sutrašnju posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija o izvještaju iz 2004. godine Komisije za ispitivanje događaja u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine.

Šef Kluba zastupnika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS Miroslav Brčkalo rekao je da će zastupnici te partije prisustvovat sjednici NS Republike Srpske koja je posvećena izvještaju o događajima u Srebrenici, te veoma ozbiljno pristupiti ovoj temi, dok je poziv Dodika i konsultacije sa njim nazvao neozbiljnim.

- -

„U samom pozivu je samo navedena satnica sastanka. Ako u toku dana ne bude konkretnih materijala ili zaključaka o kojima ćemo se usaglašavati, mi se nećemo odazvati ovom sastanku”, rekao je Brčkalo za BN televiziju.

On je naglasio da je ova sjednica Narodne skupštine i te kako zakasnila, ali da će se bez obzira na to, PDP ponašati odgovorno i u Parlamentu Republike Srpske iznijeti svoj stav o temi, prenosi NAP.

“Ako ćemo ovom sjednicom spasiti makar jednu srpsku glavu, onda ona ima poentu. U suprotnom, ovo je samo još jedna tačka predizbornog folklora”, rekao je Brčkalo.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...